Farvel, ting

Jeg er ikke knyttet til tingene mine. Om vogna med alt innhold forsvant i morgen, så hadde jeg ikke sørget nevneverdig over det jeg eier. Det eneste negative måtte ha vært å bli nødt til å skaffe seg nye ting... For akkurat det har jeg innsett; jeg TRENGER faktisk ting. Det er greit å ha et komfortabelt sted å sove, en tannbørst og klær på kroppen. Men hvor går grensen for hva man trenger, og hva man har LYST på? 

Folk spør meg om det fortsatt er fint å bo i campingvogna. Helt supert, svarer jeg! Og mener det virkelig. Men det er ikke supert fordi jeg liker selve vogna. Det er heller ikke supert fordi jeg bor her jeg bor. Det er ikke engang fordi jeg bare har ting jeg liker. Jeg elsker livet i vogna på grunn av FØLELSEN det gir meg. Det føles enkelt. Det føles fritt. Jeg har tid og rom til å puste, tenke, og kan gjøre eller ikke gjøre akkurat så mye jeg selv vil utenom arbeidstid. Ingenting jeg eier tar en stor del av tiden min. Jeg behøver ikke bruke helger og ferier på å pusse opp, klippe gress eller gjøre innkjøp. Jeg har ikke mye å vaske og holde i orden. Livsstilen min har gitt meg en følelse av at jeg har så mye tid. Og det jeg trenger er her, innenfor en rekkevidde av noen få meter. Faktisk har jeg mer enn jeg trenger, så etter å ha lest "Farvel, ting" er jeg nå igang med en ny rydderunde. Som er gjort på 1-2-3 fordi jeg ikke har så mye å rydde i.

Denne boken er ikke bare for de som ønsker å bli minimalister. Den er tankevekkende fordi den setter fingeren på den livsstilen som så mange har, mer eller mindre ubevisst, og får en til å tenke gjennom egne valg. Forfatteren påpeker at minimalisme ikke er målet, men en metode for finne frem til de tingene som virkelig er viktige. Hva er viktig for deg? 

9788279008354.jpg